Doelgroep & Zorgaanbod

Doelgroep

Ons gezinshuis bestaat uit twee vaste opvoeders, Adrie en Debby.
Adrie werkt fulltime bij een reclamebedrijf en is in de avonden, weekenden en vakanties thuis.
Debby is 24/7 aanwezig en beschikbaar voor de kinderen.

Onze dochter is 9 jaar en de gezinshuiskinderen (2 jongens) zijn 9 en 6 jaar.

Omdat wij een kleinschalig gezinshuis zijn, zodat wij optimale zorg en aandacht kunnen bieden, willen wij tot maximaal drie gezinshuiskinderen in ons gezin opnemen.

Op dit moment hebben wij nog een perspectief biedende plek vrij, waarbij onze voorkeur gezien onze gezinssituatie uitgaat naar een meisje tussen de 0 en 4 jaar, met soortgelijke (gedrags-/hechtings)problematiek.

Zorgaanbod

Wij bieden 24 uurs zorg, 7 dagen per week.

Wij proberen zo ‘normaal’ mogelijk als een gezin te functioneren en bieden professionele hulp waar en zo vaak als nodig.
Als onze hulp niet volstaat, zullen wij hiervoor derden inschakelen.

De dagbesteding bestaat, net als bij een ‘gewoon’ gezin, uit naar school gaan, na school tijd voor iets lekkers en even samenzijn, huiswerk maken, spelen, sporten en ontspannen.

In het weekend trekken we er geregeld op uit, naar musea, het strand, de bossen, een pretpark etc. We bieden gevarieerde activiteiten aan, in gezinsverband en één op één, omdat we geloven dat dit eveneens kan bijdragen aan een stukje herstel.

Samen met de voogd, gezinshuisbegeleider, gedragswetenschapper etc. maken we een behandelplan.
We rapporteren en bespreken de voortgang.
We stellen ons transparant op.

Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met Entrea Lindenhout.
Dossiers kunnen worden aangeleverd bij het Entreeteam: gezinshuizen@entrealindenhout.nl, waarna wij met de gezinshuisbegeleidster en de gedragswetenschapper zullen bekijken of er sprake is van een match.